2020 - Myslivecký ples a lednová naháňka

zveřejněno: 20.2.2020     rubrika: Myslivci (Myslivecký spolek Zdiby - Klecany)

MYSLIVECKÝ PLES 2020

V sobotu 11. ledna 2020 uspořádal Myslivecký spolek Zdiby – Klecany tradiční, v pořadí již devátý, myslivecký ples. Ten se konal po roční přestávce, která byla způsobena rekonstrukcí veltěžské sokolovny v loňském roce. Odměnou za čekání bylo důstojné prostředí opraveného tanečního sálu s novou parketovou podlahou, novým dřevěným obložením a čistou bílou výmalbou.

Ples tradičně zahájili trubači loveckými fanfárami spojenými se slavnostním nástupem myslivců v uniformách. V úvodní řeči pořadatelé přivítali návštěvníky, zvláště pak zástupce obce Zdiby, města Klecany i obcí okolních.

K tanci a poslechu hrála hudební skupina Repete pod vedením pana Milana Kmeta. Členové kapely se prezentovali jako vynikající hudebníci s citem pro vkus návštěvníků plesu.

Tradiční byla též bohatá zvěřinová tombola, ve které bylo přesně 100 cen. Hlavní cenou byl daněk, dalšími zajímavými cenami pak srna a 3 selata divočáka.

Ples se setkal s velkým zájmem veřejnosti, takže sál byl vyprodán již v předprodeji. Tímto plesem myslivci přispívají ke společenskému a kulturnímu životu obce.

 

                                                    L E D N O V Á    N A H Á Ň K A

Tak jako v loňském roce i počátkem roku 2020 pokračoval Myslivecký spolek Zdiby – Klecany v lovu divokých prasat společným lovem. Naháňka se konala v sobotu 18. ledna a probíhala ve třech lečích honitby. První leč se uskutečnila v lokalitě Šulkovna a Masarykova skála. Zde jsme narazili na značný počet černé zvěře různých věkových kategorií a ulovili jsme v ní tři selata a jeden větší kus. V dalších dvou lečích ve skalách nad přívozem a nad tůněmi jsme na žádná divoká prasata nenarazili. Ukazuje se, že divočáci mohou být kdekoliv, migrují po revíru a nejsou soustředěni jen v určité části honitby. V dalších měsících budou myslivci pokračovat individuálním lovem na čekané.

                                                                                                            Ing.Jindřich Trpák

FOTOGRAFIE 


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko