2019 - 1 Naháňka divočáků

zveřejněno: 10.3.2019     rubrika: Myslivci (Myslivecký spolek Zdiby - Klecany)

MYSLIVOST – NAHÁŇKY NA DIVOČÁKY V LEDNU

V naháňkách jsme pokračovali i v měsíci lednu 2019, a to se střídavými výsledky. 5. ledna se konala, ve srovnání s minulými akcemi, velice úspěšná naháňka, na které bylo uloveno osm divokých prasat. To, že pokaždé není posvícení, se projevilo na další naháňce 19. ledna, kdy jsme vyšli naprázdno, i když v lečích jsme na černou zvěř narazili. Tím zimní naháňky skončily a odlov bude dál pokračovat individuálně na čekané tak, aby stavy divokých prasat v honitbě se udržely na únosné úrovni.

MYSLIVOST - LVÍ OČKO

Koncem loňského a počátkem letošního roku byl pod patronací Mysliveckého spolku Zdiby – Klecany a ve spolupráci s Lionským klubem Praha Strahov San Giorgio proveden v rámci prevence screening na tupozrakost u dětí předškolního věku. Ve dnech 5. 11. 2018 a 16. 1. 2019 bylo v mateřských školách Klecany, Liška Bystrouška, Větrušice, Zdiby, Dolní Chabry a Řež vyšetřeno celkem 245 dětí. Bylo zjištěno 37 odchylek a rodičům předáno doporučení navštívit s dítětem očního lékaře. Naší snahou bude v této prospěšné aktivitě i nadále pokračovat.

STÍŽNOST NA PRASATA

MS Zdiby Klecny obdržel stížnost občanky na škody způsobené černou zvěří na drůbeži.Tvrdila,že její pozemek je oplocen kvalitním plotem. Přílohou těchto řádek jsou dvě situační fotografie z předmětného pozemku. Škodám se dá zabránit, pokud si občané zabezpečí pozemek kvalitním oplocením s betonovou podezdívkou.

 

FOTOGRAFIE K ČLÁNKU NALEZNETE VE FOTOGALERII

 

                                                                                                                              Ing. Jindřich Trpák


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko