Větrušák 8/2002 Rozhovor

zveřejněno: 28.11.2002     rubrika: Větrušický zpravodaj

“Na slovíčko s Ťuldou Brouskem” (O.Brouskem ml.)

(Text a foto: Pavel Grűnwald)

Co děláte? “Flákám se. Jenom hraju divadlo, občas dabuju a občas udělám nějakej rozhlas. Ráno v osm vstanu, mám dabing, odpoledne rozhlas a večer představení. To všechno není práce, ale radost. Flákání. Opravdu, flákám se a nic nedělám. Mám tolik peněz, že nemusím šáhnout na práci. Dělám jen to, co mě baví.”

Jak odpočíváte? “Odpočívám sportem a prací. Koupil jsem si kolo a jezdím na něm. Taky jsem překopal zahradu a zasel trávník. Už ho jemně stříhám a těším se z něho. Když se doma nudím, na zahradě si něco dobrého opeču a k tomu si vypiju dobrou whisku. Báječný odpočinek?

Co dělá malý synek Kristián? “Kluk je na Moravě mezi slepicema a krávama. Manželčiny rodiče jsou od Brna. Na vesnici mají kravičku, králíky a slepičky, lány pole a kus lesa, klukovi se tam moc líbí.”

Zná Kristián i jiný kout republiky, než vesnici manželčiných rodičů? “Máme kamarády v Krkonoších. Tak ho občas šoupneme tam.”

Co vaše záliba v kloboucích? ”Trvá. Jen jsem v poslední době žádný hezký klobouk neviděl. Mám jich deset. Klobouk si oblíbím, měsíc ho nosím a pak vyměním za jiný. Na léto mám klobouky letní.”

Nosíte i čepice? “Jistě. Mám dvě krásný kšiltovky. Jednu mi daroval syn a druhou jsem si koupil sám.”

Nemrzí vás úbytek vlasů? “Mrzí, nemrzí. Stalo se. Byl jsem bigbíťák. Miluju hard rock a spoustu bigbítových kapel.”


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko