Větrušák 6/2003 Zápis ze zasedání OZ dne 22.6.2003

zveřejněno: 10.7.2003     rubrika: Větrušický zpravodaj

Zápis z jednání Obecního zastupitelstva konaného dne 22. 6. 2003

Pořadové číslo 6/03

Přítomno: 6 zastupitelů - p. Elbogenová omluvena zaměstnání

1 občan

Po překontrolování prezenční listiny p.Zádová přivítala přítomné a nechala schválit zapisovatelem p. Zádovou, ověřovateli zápisu p. Kolína a p. Klimta a program jednání. Vše zastupitelé schválili jednohlasně.

Program:

  1. Pozemky
  2. Názvy ulic
  3. Posouzení nabídek na zemní práce
  4. Návrh na vznik sdružení
  5. Schválení provozního řádu
  6. Zpráva starosty o činnosti za období od 21.5.2003 do 25. 6. 2003
  7. Závěr

  1. Pozemky:
  2. a) p. Zádová zastupitelstvu předložila dva návrhy dokončení koupě pozemků p. Pohlové. Zastupitelé schválili návrh, kdy budou pozemky odkoupeny za polovinu odhadní ceny a p. Pohlová zajistí na vlastní náklady všechny poplatky s tímto prodejem související a sepsání kupní smlouvy.

    Pro : 6 proti: 0 zdrž: 0

    b) p. Nouza předložil žádost manželů Raiskupových o pronájem pozemku mezi čp. 120 a 121 nadále platí nemožnost pronájmu neboť je stále aktuální smlouva s p. Grunwaldem.

    c) Zastupitelstvo odsouhlasilo, na návrh p.Nouzi, odprodat p. Sobkovi obecní pozemek mezi jeho nově postavenou garáží a p. Bohatým.

    Pro : 6 proti: 0 zdrž: 0

  3. Názvy ulic:
  4. p. Klimt předložil OZ zpracované návrhy názvů ulic a byl jeden konečný všemi hlasy schválen. Výsledný návrh bude vyvěšen na úřední desce.

    Pro: 6 proti: 0 zdrž: 0

  5. Posouzení nabídek…:

OZ schválilo p. Zádovou předložené návrhy na provedení nutných terénních úprav v obci dle finančních možností obecního rozpočtu. Jedná se o úpravu odtoku rybníka, odvodnění silnice a úpravu terénu před rodinným domem č.p. 87 (Dudášovi), oprava kanalizačního odtoku a terénu v jeho okolí u č.p. 18 a 20 ( Horovi a Fiala ) a opravu fasády

Pro: 6 proti: 0 zdrž: 0

4.Návrh na vznik sdružení:

OZ odsouhlasilo návrh předložený p. Jarošem založit ve spolupráci s obcí sdružení rybářů.

Pro: 6 proti: 0 zdrž: 0

5.Schválení provozního řádu:

Pí. Zádová předložila OZ ke schválení provozní řád “Stodoly sportů”. Zastupitelstvo tento řád po zapracování drobných připomínek schválilo a bude vyvěšen ve stodole, která bude pro veřejnost otevřena po dobu školních prázdnin ve zkušebním provozu.

Pro: 6 proti: 0 zdrž: 0

6. Zpráva starosty…:

  1. p. Klimt přítomné seznámil s průběhem schůzky mezi Obecním úřadem a p. Bradkou, který zastupuje sdružení “Metropolitní region” ( jednalo se dalším působení v chráněném území “ Větrušické rokle”). Závěr z jednání je : obec trvá na zákazu veškeré činnosti ze strany sdružení do doby než bude zhotoven plán péče o tuto lokalitu.
  2. p. Boštík seznámil OZ s nabídkou Hasičské jednotky AERO Odolena voda, že za menší sponzorský dar v rámci cvičení a přípravy na soutěže provedou v obci pročištění vodotečných šachet.
  3. p. Zádová zajistila ověření dokumentů potřebných k provedení odprodeje akcií Středočeské energetické ( odprodej byl schválen OZ v letech 1999 )
  4. Konzultace se stavebními firmami ( nutné k provedení terénních úprav v obci viz. bod 3 zápisu ).
  5. V měsíci červnu byl proveden odbornou firmou audit hospodaření obce, který byl hodnocen jako: Bez výhrady. OZ se seznámilo s plněním rozpočtu na stránce výdajů i příjmů.
  6. Proběhla předběžná kolaudace terénních úprav “ Palpost”. Úpravy jsou ze 70% hotové a závěrečná kolaudace je stanovena na 30. října 2003, kdy budou již osázeny stromky i zbývající plochy ( 40% ) a budou na příjezdové cestě zabudovány 2 závory s cedulí zákaz vjezdu pod pokutou.
  7. P. Zádová všem zúčastněným poděkovala za přípravu výstavy fotek o historii Větrušic ( některé fotografie budou ještě využity k oslavě výročí 700 let vzniku obce, které bude v roce 2006 ).

  1. Závěr:

p. Zádová všem poděkovala za účast a po dohodě OZ se další zasedání uskuteční ve 33. týdnu. Přesné datum bude na info desce OÚ.

Zapsala: pí.Zádová

Ověřili: p.Kolín, p.Klimt

 

PLYNOFIKACE:

Podmínkou pro zavedení plynu je výstavba tzv. “plynodomečku” u každého domu. Výstavba těchto “plynodomečku” je nutná v letošním roce !!! Firmy, které Vám poradí s jejich stavbou a projektem na domovní přípojky jsou na info tabuli OÚ.


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko