Větrušák 5/2002 Obecní úřad na vědomost dává...

zveřejněno: 29.6.2002     rubrika: Větrušický zpravodaj

Obecní úřad Větrušice
Adresa: OÚ Větrušice,Větrušice č.p. 14,250 67 Klecany, Praha-východ
IČO:    24 09 74
Bank. účet:  Komerční banka Praha 9, č.ú.: 8929-201/0100
Internet:    www.vetrusice.cz
E-mail OÚ:   obec@vetrusice.cz (běžná elektronická pošta)
Elektronická podatelna OÚ:  podatelna@vetrusice.cz (Všechny druhy podání, žádostí, a dalších úředních záležitostí s využitím elektronického podpisu a bez podpisu)
Telefony: 
02/ 20941265 (hlavní telefon)    0603/824949- Ing. Dita Stará
02/ 20940507 (záznamník + fax)  0604/273716- Soňa  Zádová
STAROSTA , MÍSTOSTAROSTA:        Ing. Dita Stará, Soňa Zádová
Členové OZ: Ing. Eva Večerníková, Jan Kolín, Jiří Štráchal, Jan Braun, Václav Šarboch

Veřejná schůze OZ - 10.6.2002

Účast: 5 zastupitelů   (omluven p. Kolín - zaměstnání, p. Šarboch - zaměstnání )
           2 občané

1. Kontrola dokladů: OZ vzalo na vědomí zprávu p. Staré o průběhu kontroly na správě sociálního zabezpečení.
2. Valná hromada: OZ pověřilo p. Starou účastí na valné hromadě VKM - Kladno, která se uskuteční dne 25.6.2002
3. Pozemky: OZ souhlasí s prodejem obecního pozemku zastavěného zádveřím p. Toupalovi, pokud nebudou vzneseny opodstatněné námitky z řad veřejnosti. OZ souhlasí s pronájmem obecního pozemku (mezi bytovým domem č.p.120 a č.p. 121 p. Sobotka) současným uživatelům nebo případným dalším zájemcům. Bližší informace článek "výzva".
4. Požární nádrž: OZ vzalo na vědomí havarijní stav požární nádrže ( teče pod hrází ). Oprava byla zadána stavební firmě, která současně nádrž vyčistí a upraví přístupovou cestu na mělčinu.  
5. Dopravní značení: Na základě četných žádostí občanů  OZ schválilo nákup a umístění dopravního značení " Neprůjezdná zóna" a omezení rychlosti na 40km za hodinu. Toto opatření by mělo zamezit neustálému bloudění kamionů obcí a jejich problematickému otáčení na návsi. Žádali jsme o nápravu SUS Dolínek, které však chybí potřebné  finanční prostředky, proto OZ rozhodlo hradit  tuto akci z vlastního rozpočtu.
6. Skládka "Palpost": OZ vzalo na vědomí písemný návrh nepřítomného p. Kolína napsat dopis na Stavební úřad v Klecanech a na Okresní úřad Praha - východ, ve kterém by byl kladen důraz na nebezpečně velkou frekvenci nákladních aut ( i o víkendu ), bezohledné chování řidičů ( nepřiměřená rychlost) vůči cyklistům, chodcům a všem účastníkům  silničního provozu a v neposlední řadě na rychle se zhoršující technický stav silnice v úsecích " Klecany obalovna - Větrušice rozcestí - Drasty kalojemy". Zdůraznit povinnost majitele pozemku, na němž jsou povoleny terénní práce, uvést tyto zmiňované úseky do řádného technického stavu na vlastní náklady.
7.
Internetové stránky: OZ vzalo na vědomí, že probíhá plnění internetových stránek, zatím jen v  provozní verzi.  Zároveň OZ schválilo fakturaci za úpravy designu webovských stránek společnosti LIRA IS s.r.o.
8. Knihovna: OZ vzalo na vědomí, že s platností od 1.7.2002 končí s činností knihovníka p. Kofroň. OZ při této příležitosti  ocenilo jeho dlouholeté svědomité vedení místní knihovny. Jeho funkci přebírá slečna Šárka  Zádová. Úřední hodiny zatím zůstávají nezměněny

9. Další schůze obecního zastupitelstva se bude konat  8.7.2002 v 18 hodin.

Zapsala S.Zádová

Důležité upozornění:
Výzva
OZ vyzývá k účasti současné uživatele (případně další zájemce) pozemků mezi bytovým domem č.p. 120 a č.p.121 (p. Sobotka) na  projednání návrhu pronájmu. Jednání se uskuteční na zasedání OZ 8.7.2002 v 18 hodin na Obecním úřadě.



logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko