Větrušák 3/2003 Obecní úřad na vědomost dává...

zveřejněno: 6.4.2003     rubrika: Větrušický zpravodaj

ZÁPIS Z  JEDNÁNÍ OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA

Zápis pořadové č.3/03

Zasedání obecního zastupitelstva se konalo dne 24.3.2003 od 18.15hod. v budově Obecního úřadu. Dle presenční listiny se zúčastnilo 6 zastupitelů, omluven ing.Klimt (pracovní zaneprázdnění).

Dále bylo přítomno 6 občanů.

Program zasedání :
1.Odpady
2.Zprávy ze seminářů
3.Pozemky
4.Životní prostředí
5.Plynofikace
6.Zpráva starostky o činnosti v období od 24.2 do 24.3.2003
7.Závěr

Jednání OZ zahájila pí. Zádová kontrolou presenční listiny a konstatováním, že OZ je usnášení schopno. Zastupitelé schválili jednohlasně program zasedání, zápisem byla pověřena pí.Večeníková a ověřovateli zápisu pí.Elbogenová a p.Kolín.

1.Odpady :
p.Kolín seznámil zastupitele s termínem
plánovaného sběrového víkendu , který se uskuteční ve dnech 26.-27.4. (tj. po Velikonocích). Sběr proběhne tak, jak je obvyklé- 3 kontejnery na standardních stanovištích, odvoz nebezpečného odpadu a sběr železného šrotu se uskuteční v neděli 27.4. mezi 10 a 11hod.

Informace na nástěnce a v občasníku.
Letní svozová sezóna firmy ASA začíná v prvním týdnu dubna.
Usnesení :OZ souhlasí bez připomínek

2. Semináře :

Seminář o odpadních vodách a kanalizaci - zúčastnila se pí. Elbogenová
Den malých obcí –pí.Zádová, p. Nouza

3. Pozemky :

Pí.Zádová seznámila zastupitele s žádostí pí. Dudášové na koupi pozemku p.č.16 (ve vlastnictví obce), kterou do současnosti využívala její rodina jako zahradu.

Usnesení :
OZ souhlasí (6) s odprodejem tohoto pozemku při splnění standardních podmínek .

OZ souhlasí (6) s  financováním podílu ( 16 000Kč ) na geometrické zaměření pozemků pí.Pohlové a v souvislosti s tím ukládá pí. Zádové zajistit odhadce na pozemky, které má obec zájem nadále užívat a ukládá následně kontaktovat pí. Pohlovou ohledně smlouvy o odprodeji těchto pozemků do vlastnictví obce.

4. Životní prostředí :

Pí Zádová upozornila zastupitele na nežádoucí jev, že v  lesních porostech (ve vlastnictví obce) i v chráněném území Větrušická rokle dochází k nepovolenému kácení stromů. Obecní zastupitelstvo ani současný správce - Lesní závod Mělník nevydali žádné povolení k těžbě. Byla nahlášena škoda a v současné době probíhá policejní šetření .

Usnesení :
nutno provést nápravu stavu - pozemková kniha, katastrální úřad , zpracovat plán ochrany území v součinnosti s příslušnými orgány.

5. Plynofikace:

Pí. Zádová seznámila zastupitele s postupem přípravných prací. Byly předány podklady pro projektanta, k plynofikaci se přihlásilo 121 zájemců. V 1.pololetí proběhnou konzultace projektanta s občany, při nichž se dořeší některé nejasnosti např. s umístěním kiosků přípojek, jejich vzhledu apod.

Aby proběhly zemní práce v příštím roce bez problémů, je nutno již letos zajistit zřízení těchto kiosků a připravit projekty domovních rozvodů.

Usnesení :
OZ pověřilo pí. Zádovou vždy včas podrobně informovat obyvatele o náležitostech týkajících se plynofikace v občasníku “Větrušák”.

6. Zpráva o akcích v období od 24.2 do 24.3.2003:

Pí. Zádová informovala zastupitele o proběhnuvších akcích souvisejících s plynofikací, o zprovoznění části nového vodovodního řadu, na který budou připojeni občané “bytovek” a domů č.p.121 a č.p.67 , o předání stížnosti na rozvodné závody Kralupy nad Vltavou z důvody velmi častých výpadků el. sítě v části obce.
Byla provedena kontrola účetnictví za minulý rok pro audit.
Usnesení :
OZ souhlasí bez připomínek

7. Další důležité informace:

P. Kolín informoval zastupitele o zřízení “Krizového telefonu” , jehož aktivace proběhla 21.3.03. Telefon bude využíván pro krizové stavy, event. při zajišťování jiných závažných akcí (v kompetenci starostky a rozhodnutí obec.zastupitelstva). Telefon bude zpoplatněn měsíčně paušální částkou 200Kč.

Usnesení :
OZ souhlasí bez připomínek

Příští schůze OZ se uskuteční dne 28.4.2003.

Zapsala : E.Večerníková
Ověřili : p. Kolín, pí. Elbogenová


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko