Větrušák 10/2002 Obecní úřad na vědomí dává...

zveřejněno: 11.12.2002     rubrika: Větrušický zpravodaj

Obecní úřad Větrušice
Adresa:
OÚ Větrušice,Větrušice č.p. 14,250 67 Klecany, Praha–východ
IČO: 24 09 74
Bank. účet: Komerční banka Praha 9, č.ú.: 8929-201/0100
Internet: www.vetrusice.cz
E-mail OÚ: obec@vetrusice.cz (běžná elektronická pošta)
Elektronická podatelna OÚ: podatelna@vetrusice.cz (Všechny druhy podání, žádostí, a dalších úředních záležitostí s využitím elektronického podpisu a bez podpisu)
Telefony: 2 20941265 (hlavní telefon) ,2 20940507 (záznamník + fax) 604/273716- Soňa Zádová
STAROSTA, MÍSTOSTAROSTA: Soňa Zádová, Josef Nouza
Členové OZ: Daniel Boštík, Pavlína Elbogenová, Miroslav Jaroš, Pavel Klimt, Jan Kolín

ZÁPIS Z  JEDNÁNÍ OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA
Zápis pořadové č.2
Mimořádné zasedání OZ se konalo 20.11.2002 od 18:00 hodin v budově Obecního úřadu.
Dle presenční listiny byli přítomni všichni zastupitelé. Zasedání se zúčastnili 3 občané.
Program zasedání :
1 . Zákon o obcích
2. Návrh jednacího řádu OZ
3. Zřízení komisí a volba jejich předsedů
4. Činnost komisí
5.
Odpady
6.
Podpisové vzory
7.
Diskuse

Zasedání zahájila p. Zádová překontrolováním presenční listiny a konstatováním, že zastupitelstvo obce se sešlo v  plném počtu a je usnášeníschopné. OZ jednohlasně schválilo program zasedání, zapisovatele p. Zádovou a ověřovatele zápisu p. Nouzu a p. Kolína.

  1. Zákon o obcích: p. Zádová seznámila OZ se zákonem o obcích a především s jeho novelizací platnou od 1.1.2003. Zastupitelé byli obeznámeni s povinnostmi a pravomocemi starosty a zastupitelstva obce.
  2. Jednací řád OZ: p. Kolín přednesl OZ návrh jednacího řádu, se kterým se ostatní členové zastupitelstva měli možnost předem seznámit, aby mohli vznést své připomínky a ve stručnosti objasnil jeho nejdůležitější body. Jednací řád OZ byl jednohlasně schválen.
    2.1.Usnesení: Jednací řád Obecního zastupitelstva obce Větrušice pro volební období 2002–2006 byl schválen počtem hlasů: pro: 7, proti: 0, zdrž: 0
  3. Komise: Dle zákona o obcích byl při ustavujícím zasedání zřízen kontrolní výbor, jehož předsedou je p. Klimt a finanční výbor povede p. Elbogenová.

Další komise budou řídit tito předsedové :
Komise územního rozvoje a odpadů p. Kolín
Komise životního prostředí p. Klimt
Komise sportu, mládeže a tělovýchovy p. Jaroš
Komise požární ochrany a tech. zabezpečení p. Boštík
Komise stavební p. Nouza
Komise přestupkovou p. Nouza
Komise sociální p. Zádová

3.1.Funkce starosty: p. Kolín předložil OZ ke schválení návrh, aby starosta svoji funkci vykonával jako dlouhodobě uvolněný. Návrh byl jednohlasně schválen.

3.2.Usnesení : Dle možností zákona o obcích je schválen starosta obce pro volební období 2002–2006 jako dlouhodobě uvolněný. Hlasování - pro: 6 proti: 0 zdrž:1

4.Činnost komisí: Do každé komise její předseda doplní ještě nejméně 2 členy z řad občanů.

5.Odpady: OZ vzalo na vědomí, že pro rok 2003 byl schválen minulým OZ systém plateb svozu komunálního odpadu za jednotlivé nádoby a je nutno zaplatit “vývozové známky” do konce roku 2002, kdy současné pozbývají platnosti. P. Kolín OZ seznámil s průběhem jednání mezi p. Raiskupovou a Obecním úřadem, na kterém bylo s platností od 1.11.2002 dohodnuto nové vývozové místo pro popelnice na komunální odpad k bytovým domům č.p.119 a 122. Dále OZ schválilo zvýšení počtu vývozů u tříděného odpadu – papíru na 3x za měsíc.

6. Podpisové vzory: OZ vzalo na vědomí oznámení starosty, že je nutno zajistit nové podpisové vzory u Komerční banky, která pro obec vede běžný účet a u ČSOB, kde má obec založen termínovaný účet.

K schválenému programu zasedání OZ byly zařazeny další 3 body k projednání:

7. Úřední hodiny: OZ schválilo nové úřední hodiny pro veřejnost pondělí a středa 16:00 – 20:00 hod.

8. Vodovod: p. Zádová seznámila OZ s průběhem odstranění havárie na vodovodním řadu v obci. Dočasně bude část obce bez vody, ale oprava by měla být hotova během jednoho dne. Na úřední desce byla vyvěšena informace o havárii vodovodního řadu.

9. Finanční příspěvek: OZ schválilo finanční příspěvek na vánoční dárky pro mateřskou školku v Máslovicích. Příspěvek činí 3.000,- Kč.

10. Diskuse:

Po diskusi k jednotlivým bodům starosta poděkovala přítomným za pozornost a svolal další zasedání OZ na 16.12.2002 od 18:00 hod. do budovy Obecního úřadu .

Zapsala: Zádová v.r.
Zápis ověřil: p. Nouza v.r., p. Kolín v.r.

Důležitá upozornění:

ÚZEMNÍ PLÁN
Termín pro podání připomínek občanů k zadání územního plánu je prodloužen do 18.12.2002. Materiály jsou k nahlédnutí na Obecním úřadě.

ZÁJEMCI O PRÁCI V KOMISÍCH
Všichni zájemci o práci v jednotlivých komisích (viz.zápis z jednání OZ) se mohou obrátit přímo na předsedy těchto komisí nebo na OÚ.


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko