Větrušák 7/2003 Obecní úřad na vědomost dává

zveřejněno: 8.9.2003     rubrika: Větrušický zpravodaj
 Zápis z jednání Obecního zastupitelstva konaného dne 18. 8. 2003
Pořadové číslo 7/03

Přítomno: 7 zastupitelů, 2 občané

Kontrolou prezenční listiny p. Zádová zjistila, že OZ je usnášení schopné, neboť byli přítomni všichni zastupitelé a proto nechala schválit zapisovatele ( p. Zádová ), ověřovatele zápisu ( p. Klimt a p. Kolín ) a program zastupitelstva.

Program:

1.        Pozemky

2.        Územní plán

3.        Plnění rozpočtu

4.        Zpráva starosty o činnosti za uplynulé období

5.        Závěr

1.Pozemky: a) P. Zádová předložila OZ žádost p. Hory na odkup obecního pozemku za jeho rodinným domkem. OZ žádost schválilo za podmínky, že ještě před podepsáním kupní smlouvy budou zastupitelstvem schválena věcná břemena k tomuto pozemku ( zajištěna průchodnost pro občany, vjezd majitelům rodinného domku, vodovod, plyn…).

Pro: 7   proti: 0  zdrž: 0

b) OZ vzalo na vědomí ukončení nájmu obecního pozemku mezi bytovým domem  120 a 121 ( p. Grunwald ), neboť nájemce porušil několik dohod nájemní smlouvy. Nájemce  o pronajatý pozemek řádně nepečoval, zrušil trvalý pobyt v obci …, tímto se podstupuje pronájem pozemku dalšímu žadateli a to manželům Raiskupovým kteří si  již dříve podali žádost na obecní úřad.

2. Územní plán: OZ schválilo, na doporučení Odboru územního a stavebního řízení , Krajského úřadu Středočeského kraje – jako nadřízeného orgánu, návrh zadání „ územního plánu obce“.

Pro: 7    proti: 0 zdrž:0

Golf: p. Kolín seznámil OZ o probíhajících jednáních mezi majiteli a společností Český Holding a.s. týkajících se dlouhodobého pronájmu pozemků.

3. Plnění rozpočtu:OZ vzalo na vědomí stav plnění rozpočtu obce pro rok 2003.

OZ  schválilo návrh p. Kolína na nákup nového SW pro PC – Win XP, Office XP, antivirem a nové PC dle potřeby účetního SW a elektronické podatelny.

Pro: 7    proti: 0 zdrž: 0

OZ vzalo na vědomí zprávu p. Kolína o připravovaném projektu „ Mobilní podatelna“ pro Obce. Jedná se o komunikaci mezi Obecním úřadem a občanem přes běžný mobilní telefon formou SMS zprávy. Záměrem I.etapy je předávání aktuálních informací OÚ občanům Větrušic na mobil ( vypnutý proud, nepoteče voda… ). Pochopitelně vše bude ze strany Obecního úřadu garantováno důvěrností svěřených mobilních čísel.

Pan Boštík seznámil OZ s průběhem přislíbené akce pročištění vpustí dešťové kanalizace, která byla provedena naším partnerem Hasičskou jednotkou AERO Odolena Voda. Dle dohody akci provedli za menší sponzorský dar obce.

4. Zpráva o činnosti…: Proběhla jednání s firmami, které zpracovávají pro obec územní plán, plynofikační projekt, statický posudek opěrné zdi u Coufalů a odhadcem, který zajišťuje pro obec služby okolo obecních pozemků. Zároveň proběhla jednání se současnými uživateli a budoucími majiteli těchto pozemků.

Byl sjednám časový harmonogram zemních prací, které budou v obci prováděny stavebními firmami. OZ odsouhlasilo tento postup: firma dodá pověřené osobě předávací protokol akce, na kterém budou tři podpisy členů zastupitelstva a pak bude firmě proplacena faktura.

Na základě stížností několika občanů na chemický ( čpavek, louh…) zápach v horní části obce v pozdních večerních nebo brzkých ranních hodinách byla kontaktována Česká inspekce životního prostředí, která zápach prošetří a bude informovat obec o původci.

6.        Závěr: p. Zádová všem přítomným poděkovala za účast a další zastupitelstvo svolává na 17. 9. 2003 od 18,00 hodin

Zapsala:   p. Zádová v.r.
Ověřili: p. Klimt, p.Kolín.

Očkování psů a koček:
13. 9. 2003 proběhne očkování psů a koček. MVdr. Pavel Anton přijede do obce mezi 9 - 10 hod. Očkovat se bude v budově OÚ. Vzteklina  35,- Kč, trojkombinace 170,-,  identifikační známka očkování 20,- Kč.

Odečty vodoměrů:
V neděli 14. 9. 2003 od 9,00 hodin pracovník společnosti VKM za spolupráce p. Zádové provede odečty domovních vodoměrů. Ten, kdo nebude zastižen, pošle odečet formou SMS nebo odevzdá v nejbližším termínu na OÚ ( i do schránky - jméno, číslo popisné, stav vodoměru).

Nové letecké snímky Větrušic:
Na Obecním úřadě si můžete prohlédnout a případně zakoupit nové letecké snímky Větrušic. Oba letecké snímky jsou „zabrané“ z druhé strany, než byly ty předchozí snímky. Na jednom jsou jen Větrušice a na druhém Větrušice a část Libčic. Jsou opravdu moc zajímavé! Cena 1 ks : 260,- Kč


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko